You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Kontrolní satelitní centrum Galileo

Informace o projektu

Místo stavby: Oberpfaffenhofen, Německo

  • monolitický stavební objekt z pohledového betonu

délka: 48 m
výška: 15 m
rozpětí: 42 m
půdorysná plocha: 1.800 m²

Projektová kancelář: Schultes Frank Architekti, Berlín; aichner kazzer architekten, Munich

Požadavky

Komplikované tvary z kvalitního podhledového betonu:

  • minimální počet a předem dané rozmístění spínacích míst u věžových podpěr
  • minimální množství styků desek
  • předem daný modul spár a spínacích míst s vodorovnými horizontálními liniemi u stěn
  • výrazné okenní otvory se šikmým ostěním
  • minimální poloměr do 35 cm

Zákazník

Dechant Hoch- und Ingenieurbau GmbH & Co.KG, Weismain

Výhody pro zákazníka

  • dodržení časového harmonogramu
  • velká rozměrová přesnost a perfektní vzhled pohledového betonu
Stefan Schütz
hlavní mistr

Již při prvním nasazení bylo jasné, že jsme pro nakloněné věže obdrželi perfektní řešení. Dodáno bylo v termínu a bednicí prvky padly na milimetr přesně. Tak můžeme pokračovat podle časového harmonogramu a dosáhnout přesného tvaru i kvalitního výsledného povrchu.

Řešení PERI

  • stanovení výšky betonáže na 1,62 m, aby bylo možné umístit spínání bednění mimo betonážní záběry
  • použití velkoplošných desek bednění Fin-Ply Maxi
  • předem smontované trojrozměrné panely z nosníkového stěnového bednění VARIO GT 24 se seříznutými hranami bednicích desek
  • speciálně navržené a vyrobené kastlíky pro šikmé ostění oken